Новото сътрудничество на H&M за устойчива колекция детско облекло

10 март, 2021

H&M с вълнение отново си партнира с независим илюстратор за най-устойчивата до момента капсулна колекция детски облекла. Отличаваща се с изображения на тихи градини и дъждовни гори, тази колекция на пролетта е в сътрудничество с Анджела Маккей – основател на студио Ohkii. Моделите в Angela Mckay x H&M са направени от органичен памук, рециклирани материали и вискоза. С наситено чувство за цвят и причудливи детайли, Маккей рисува цветя, пеперуди, джунгла, зеленина и сънливи ленивци, които след това се отпечатват върху детски дрехи, бански костюми, обувки и аксесоари. Колекцията Angela Mckay x H&M ще бъде налична в магазините на H&M по целия свят, както и онлайн на hm.com на 11 март.

Невероятните илюстрации на Анджела Маккей оживяват върху якета, рокли, поли, гащеризони, суитчъри, блузи, клинове и къси панталони. Бански костюми, пижами и бельо, заедно с обувки и аксесоари създават една цялостна детска колекция. Цветовата палитра е набор от розово, зелено, морско синьо и черно. Angela Mckay x H&M е още една стъпка по пътя към целта на марката – до 2030-та година да използва 100% органични, рециклирани или други устойчиви материали за направата на продуктите си.

„Очарована съм от природата, океана, народните приказки и дори стари мистериозни романи. Ръчно изработените илюстрации наистина оживяват в това сътрудничество с H&M, затова вярвам, че децата, носейки колекцията ще усетят настроето, което придават десените и ще се усмихват“, казва Анджела Маккей, илюстратор и основател на Ohkii студио.

„Илюстрациите на Анджела наистина привличат вниманието на децата към градините,  тропическите гори и причудливите детайли. Нашата цел е да продължим да подкрепяме независими илюстратори от целия свят. С това сътрудничество на H&M Kids продължаваме и усилията си за устойчиво развитие на модната индустрия“, казва София Льофстед, ръководител дизайн на детско облекло в H&M.