Salad Box. Една салата – много ползи.

21 май, 2021

Корона кризата предизвика промени в работната среда на стотици хиляди българи, които в момента прекарват голяма част от работното си време вкъщи, вместо в офис, а очакванията са това да продължи поне още известно време.

Първоначално, дистанционната работа изглеждаше атрактивна за повечето хора. В последствие се оказа, че доста от тях работят средно допълнително 1,5 часа пред компютрите. Също така, за да могат да се напаснат спрямо своите колеги, работещите често сменят началото и края на работния си ден, или времето за обяд и почивка.

В резултат зачестиха физическите и дори ментални проблеми, породени от новия режим на работа. Голям процент служители съобщават за поне един, а дори и повече физически проблеми, напр. болки във врата, схващания и т.н.

Причините са ясни – при дистанционен тип работа, служителите се движат по-малко, почти нямат физическа активност, не почиват, тъй като го няма колективния момент при който няколко човека заедно си вземат почивка, излизат навън или поне се разхождат до офисната кухня. В същото време се повишава количеството храна, която приемат – често вземат повече и я разполагат на обособеното работно място, като се хранят почти непрекъснато докато работят, а доста пъти става въпрос за нездравословни снаксове.

Това може да е фатално за човешкото здраве.  Домовете обикновено нямат подходящо оборудване за работа от вкъщи, като удобен стол и бюро например, а това подлага хората на по-висок риск от мускулни и костни проблеми в ръцете, раменете, гръбнака и краката. В допълнение, на доста от хората се влошава емоционалното състояние, удовлетвореността от работата, мотивацията, желанието да работят за конкретен работодател, а понякога възникват и по-сериозни проблеми, свързани с депресивни състояния.

Работата от вкъщи ще продължи поне до края на 2021 г. На база на наблюдения и изследвания, учените вече са убедени, че това води след себе си значителни проблеми свързани с физическото и ментално здравословно състояние на хората, които са принудени да работят по този начин.

От SaladBox имат една много полезна инициатива, свързана именно с потребностите на всички тези хора, които от година работят Home office. Кулинарните експерти на компанията са разработили салата, която е изключително подходяща за всички работещи в дистанционен режим. Името и е U+ Omega 3, и както може да се досетите, тя е богата на Омега 3 мастни киселини, но не само това. От компанията са взели под внимание няколко международни изследвания, свързани с правилното хранене, за да създадат специална полезна и здравословна храна. По този начин са подбрали съставки, които се допълват чудесно, вкусни са, а ползите им са доказани. Фокусирали са се върху истинска храна, минимално обработвана и преработвана.

Балансираната, богата на нутриенти, храна ни прави по-продуктивни. Държи ни сити за повече време и ни помага да сме фокусирани върху това, което правим.

Това, с което се храним, повлиява нашето настроение и енергийното ни ниво.

Хората трябва да са информирани за това следващия път, когато решат че искат да извадят нещо сладко от шкафа. Вместо това, много по-добре за тяхното здраве и психическо състояние е, да хапнат храна, богата на протеини, фибри, полезни мазнини, витамини и минерали.

Ако искате да се ограничите наистина от безкрайното похапване през целия ден, трябва да сложите ред в начина, по който се подготвяте за храненето.

Това ще рече, че трябва още в началото на деня да сте наясно какво ще консумирате за закуска, обяд и вечеря, и да прекратите непрекъснатото отскачане до хладилника или шкафа с джънк.

Ако това ви се струва трудно, то можете да се обърнете към Salad Box, защото те са се погрижили предварително да подготвят вашия здравословен обяд.