Чудният свят на роботите в Sofia Ring Mall

29 март, 2024

„Чудният свят на роботите“ е събитие, предназначено за деца от 4 до 12 години.  Каним ви да се забавлявате и да научите интересни неща на 6 април, от 10:00 до 19:00 ч. на ниво 1. Там децата ще се докоснат до света на роботиката и програмирането.

Събитието е безплатно. Но е необходимо е предварително записване: https://mrtroboticsbg.com/zapisvane-za-sabitie-sveta-na-robotite/

За децата сме подготвили три различни места за работа – програмиране, сглобяване и крафт, за да видят повече от света на роботите през играта. Накрая приключението ще завърши със състезание с роботи с дистанционно управление. След лудата надпревара всяко дете ще получи медал.

Имаме и други изненади и награди за нашите малки ученици. Ще сглобяват робот под формата на китара или на котка. Всеки робот се състои от 12 до 15 части. Така децата ще се запознаят с частите и системата. Програмирането, което ще бъде показано на децата ще се състои от една достъпна задачка на програмата Scratch Jr, която вече присъства в техните учебни програми по информатика. В състезанието тръпката ще е от надпреварата, като то ще се състои с вече готови роботи, сглобени от деца, които се занимават по-дълго с роботика. Така децата ще видят и пипнат робот, който след време те самите ще могат да направят и да се състезават с него.

На крафт станцията всяко дете ще направи робот от предмети, които използваме в бита. На обособенно място, ще има пълна информация за организатора и за събитието, ще има изложени и няколко по – комплексни робота, чрез които родителите и децата могат да се запознаят с възможносттите и пътя на роботиката.

МРТ е Австралийска компания, която от 20 години, се занимава с обучение на деца и юноши по роботика и програмиране. Обучителната им програма е призната и акредитирана от университети в Австралия, Южна Корея и Китай. Всяка година фирмата организира меджународни състезания и олимпиади. В България е представена от 2 години.