Cosplay семинар: World Cosplay Summit

Важи до 25 Nov 2017

Елате на 25 ноември (събота) в Sofia Ring Mall и научете повече за World Cosplay Summit (WCS). Това е международно ежегодишно състезание по косплей или още известно като световното по косплей, което се провежда в Япония (родината на това изкуство). България за първи път се класира да участва в него. Представителите и ще бъдат избрани по време на AnimeS Expo 2018 година. Докато се стигне до самата състезателна част, участниците е необходимо да извършат сериозна подготовка за него. Това включва изработка на костюм и реквизит от самите тях, многобройни репетиции и добър сценарии, чрез който да грабнат зрителите и журито. 

В мола ще се проведе образователен семинар, който ще се излъчва онлайн, за да може да се проследи от всички желаещи. На него ще се разясняват детайли около самото събитие, ще се дават препоръки за методи на изработка на самите костюми, какви материали са позволени и като цяло какво е разрешено и какво е забранено да се прави на световната сцена. Ще чуем съвети от световни косплей звезди, които ще се включат в конферентен разговор. Ще чуем успели български косплеъри, които са печелили международни награди или имат опит на международната сцена като цяло. Ще може да видите интересни техни костюми и да научите повече за това какво е да бъдеш косплеър.

Вход свободен! Ще може да задавате въпроси към организаторите.

Всеки косплеър желаещ да участва като официален гост на семинара, може да ни пише лично съобщение (на страницата на AnimeS Expo). В него трябва да напише успехите си в чужбина и ще се постараем да го включим. Необходимо е да има възможност да дойде на място и да бъде с костюм на сцената.

Обратно към събития